Sammutuspeite on tehokas kodin alkusammutusväline

4.8.2017 15.00

Sammutuspeite sopii pienten tulipalojen alkusammuttamiseen ja on tehokas kodin alkusammutusväline. Sammutuspeitteen toiminta perustuu tukahduttamiseen, joten sammutuspeite soveltuu hyvin esimerkiksi rasvapalojen sammuttamiseen. Rasvapaloa ei saa koskaan sammuttaa vedellä, vaan se sammutetaan tukahduttamalla käyttämällä sammutuspeitettä tai esimerkiksi kattilan kantta. Sammutuspeitteellä voi sammuttaa myös syttyneen sähkölaitteen, kuten television ja sitä voidaan käyttää ihmisen sammuttamiseen esimerkiksi tilanteessa, jossa henkilön vaatteet ovat syttyneet tuleen.

Sammutuspeitettä valittaessa kannattaa valita sopiva koko, kooltaan 120 x 180 cm peite on hyvä valinta. Nykyään sammutuspeitteitä on saatavilla kotioloihin monissa tyylikkäissä kuoseissa, joista voi valita mieleisensä. Sammutuspeite on edullinen ja suhteellisen huoltovapaa alkusammutusväline. Sammutuspeite kiinnitetään seinään näkyvälle paikalle, jotta sen saa tarpeen vaatiessa nopeasti käyttöön.

Näin käytät sammutuspeitettä

  • Vedä sammutuspeite nauhoista ulos pakkauksesta.
  • Ota kiinni peitteen nauhoista tai nurkista ja käännä peite suojaamaan käsiäsi
  • Lähesty paloa suojaten itsesi peitteellä
  • Levitä peite rauhallisesti ja tiiviisti palon päälle tai ympärille.
  • Soita 112

 

Tulipalosta on aina ilmoitettava palokunnalle soittamalla hätänumeroon 112, vaikka se saataisiinkin sammutettua alkusammutusvälineillä.