Ilotulitteet

Ilotulitteita, joiden myynti ja luovuttaminen on kielletty alle 18-vuotiaalle, voi käyttää ilman pelastusviranomaisen kirjallista lupaa vain 31.12 klo 18.00 - 1.1 klo 02.00 välisenä aikana.

Ilotulilupa varsinaisen ilotulitusajan ulkopuolella

Pelastusviranomainen voi myöntää ilotuliteluvan varsinaisen ilotulitusajan ulkopuolelle perustellusta syystä. Luvan myöntämistä varten ilotulittajan tulee täyttää ilotulituslomake.

Ilmoituslomake toimitetaan Itä-Uudenmaan pelastuslaitokselle täytettynä ja allekirjoitettuna joko postilla, faksilla tai sähköpostin liitteenä skannattuna asiakirjana. Ilmoituksen perusteella pelastusviranomainen antaa asiasta erillisen päätöksen joka toimitetaan ilmoittajan antamaan osoitteeseen.

Ilmoituksesta veloitetaan 26,83 euron suuruinen lupamaksu, josta lähetetään lasku erikseen. lmoituslomake toimitetaan Itä-Uudenmaan pelastuslaitokselle täytettynä ja allekirjoitettuna joko postilla, faksilla tai sähköpostin liitteenä skannattuna asiakirjana. Ilmoituksen perusteella pelastusviranomainen antaa asiasta erillisen päätöksen joka toimitetaan ilmoittajan antamaan osoitteeseen. 

Lisätietoa: palotarkastaja Tage Lönnroth puh. 020 1111 400

  

Ilotuliteopas- ja lomake

Ilotuliteopas

llotulituslomake

Ilotulituslomake (sve)

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto TUKES on laatinut ohjeet ilotulitteiden käytöstä.

 

Käytä suojalaseja!

 Käytä suojalaseja