Turvallisuuskoulutukset

Itä-Uudenmaan Pelastuslaitos tarjoaa turvallisuuskoulutusta ensisijaisesti hoitolaitosten ja vanhuspalveluiden henkilökunnalle, kotikäyntejä tekeville henkilöille kuten kotihoidon työntekijöille, opetushenkilöstölle ja varhaiskasvatuksen henkilökunnalle.

Klikkaamalla oikealla olevia kohderyhmien linkkejä pääsee tutustumaan koulutussisältöihin, ajankohtiin sekä antamaan palautetta koulutuksista. Tarjolla on  myös muutamia avoimia koulutuksia, joissa käsitellään yleisesti paloturvallisuutta ja alkusammutusta. Avoimiin koulutuksiin voi ilmoittautua kuka tahansa.

Voidaksemme kehittää koulutuksia yhä enemmän tarpeita vastaaviksi toivomme koulutuksiin osallistuneiden täyttävän palautelomakkeen.

Ilmoittautuminen koulutuksiin

Koulutuksiin ilmoittaudutaan tällä lomakkeella. Täytäthän lomakkeen huolellisesti! Ilmoittautumislomake löytyy myös klikkaamalla oikealla olevien kohderyhmien linkkejä.

Jos ilmoitat samalla lomakkeella useamman osallistujan, mahdollisista muutoksista ilmoitetaan ensisijaisesti yhteyshenkilön sähköpostiin. Yhteyshenkilön vastuulla on tiedottaa muita osallistujia mahdollisista muutoksista.

Ilmoittautumisaika koulutuksiin päättyy kahta viikkoa ennen koulutuksen ajankohtaa. Mikäli koulutusta ei esim. vähäisen osallistujamäärän vuoksi pystytä järjestämään, osallistujiin tai yhteyshenkilöön ollaan yhteydessä ensisijaisesti sähköpostitse.

Muu koulutus

Itä-Uudenmaan Pelastuslaitos tarjoaa resurssien mukaan koulutusta myös muina ajankohtina ja muille kohderyhmille erikseen sovitusti. Koulutuksiin liittyen voitte olla yhteydessä palotarkastaja Patrik Franckiin, patrick.franck (at) porvoo.fi  puh. 020 1111 400.

Uudenmaan Pelastusliitto järjestää asuinkiinteistön turvallisuuskursseja. Koulutus on suunnattu asuinkiinteistöjen turvallisuustiimien ja hallitusten jäsenille sekä isännöitsijöille. Se soveltuu myös kiinteistönhoidosta vastaaville sekä asumisen ja arjen turvallisuudesta yleisesti kiinnostuneille. Kurssien aikatauluihin, järjestelyihin ja ilmoittautumiseen pääset tästä.

Poistumisharjoitukset

Itä-Uudenmaan Pelastuslaitos osallistuu käytössä olevien resurssien mukaan poistumisharjoituksiin. Ensisijaisesti pelastuslaitos osallistuu hoitolaitosten, päiväkotien, koulujen ja muiden kunnallisten laitosten poistumisharjoituksiin.

Turvallisuusviestintäsuunnitelman mukaisesti poistumisharjoitus sisältää myös koulutuksellisen osuuden, joka voi olla esimerkiksi turvallisuusaiheinen luento, paloturvallisuuskoulutus tai tur-vallisuuskävely. Poistumisharjoituksen tarkka sisältö ja käytännön järjestelyt sovitaan kohdekohtaisesti.

Poistumisharjoituksiin liittyen voitte olla yhteydessä suoraan kohteen vastuutarkastajaan/oman alueenne palotarkastajaan tai päivystävään palotarkastajaan 040 6312 916.